Tečaj osnove digitalne fotografije

Tijekom travnja i svibnja 2017. godine održan je tečaj osnove digitalne fotografije financiran sredstvima Grada Pule, a kojeg su za osobe s invaliditetom, kao partneri organizirali Udruga ljubitelja fotografija „Format“ kroz Zajednicu tehničke kulture, i Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije (UPITIŽ).

Održano je mnogo tečajeva u našem gradu ali na mjestima na koja osobe u invalidskim kolicima i teško pokretni nisu mogli pristupiti.
Stoga smo organizirali tečaj u prostoru DDI koji je pristupačan i ovom prilikom zahvaljujemo DDI na gostoprimstvu.
Sudjelovalo je 10 osoba iz tri udruge članice IFUOSI i ostalih (Udruga paraplegičara i tetraplegičara IŽ, Društvo distrofičara Istre, Društvo multiple skleroze IŽ, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pula,) i u dva mjeseca naučilo kako ispravno fotografirati.

Polaznici tečaja:
Sandro Krupljan   – UPITIŽ
Željko Kladušan    – UPITIŽ
Snjezana Raić        – DMSIŽ
Marija Gjurović    – DMSIŽ
Lorena Buić           – DMSIŽ
Kristina Đukez     – DMSIŽ
Daniel Radolović  – DMSIŽ
Josip Brkljača       – DDI
Dragica Kladušan – DOSTIP
Jasminka Buić      – DOSTIP

Nakon tečaja, u prostoru Zajednice tehničke kulture postavljena je izložba 14. 06. 2017. sa po nekoliko fotografija svakog autora.

Neki će reći izložba ko izložba ali ova je ipak nešto posebno. U Puli još nije bilo izložbe fotografija osoba s invaliditetom i ovo je prva takve vrste.
Izložba je postavljena nakon završetka tečaja osnove digitalne fotografije financiranog sredstvima Grada Pule, a kojeg su za osobe s invaliditetom, kao partneri organizirali Udruga ljubitelja fotografija „Format“ kroz Zajednicu tehničke kulture, i Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije (UPITIŽ).
Budući da je taj događaj izazvao veliko zanimanje dogovoren je još jedan tečaj i izložba a zatim i napredni tečaj obrade fotografija.

Ovaj unos je objavljen u Događaji. Bookmarkirajte stalnu vezu.