Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: sudecova bolest  (Posjeta: 1656 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ana
Administrator/ica

Spol: Ženski

« : Rujan 23, 2008, 14:42:24 »

zna li neko nešto o toj bolesti, starome mi je dijagnosticirana ta bolest i neki skupi lijek se koristi u lječenju koji nije na listi hzzzo-a, a oboli jedan od tisuću od nje, javi se ili nakon ozljede ili nakon operativnog zahvata i to godinama kasnije,a ima za posljedicu ko neku atrofiju mišića? jel iko ikad ćuo za to? ne znam uopće di da tražim taj lijek, nema ga nigdje a o samoj bolesti nisam baš nešto posebno našla.
Evidentirano
Ana
Administrator/ica

« Odgovor #1 : Rujan 23, 2008, 15:15:16 »

lijek je neki calcitonin, sve sto sam nasla o njemu je da je to neki hormon? nitidi mogu naci taj lijek, niti koliko dodje, kolko je uspjesan a ni o samoj bolesti nisam bas nesto nasla, mi moze neko pomoc?
« Zadnja izmjena: Rujan 23, 2008, 15:20:56 Ana » Evidentirano
zeljko
Global Moderator

Spol: Muški

« Odgovor #2 : Rujan 23, 2008, 17:13:03 »

Možda da vidiš dijagnozu na latinskom, onako kako je napisana na nalazu, pa da po tome potražiš na netu.
Nisam nikad čuo za tu bolest.
Evidentirano

tata mata akrobata kotrlja se s petog kata
Ana
Administrator/ica

« Odgovor #3 : Rujan 23, 2008, 17:35:43 »

na nalazu stoji sudack atrofija (sindrom).
Evidentirano
zeljko
Global Moderator

« Odgovor #4 : Rujan 23, 2008, 23:01:09 »

I ja sam pokušao pronaći na sve načine i nisam našao ništa na hrvatskom. eke stranice sam kliknuo u googleu sa prevedi pa mi je preveo neke nebuloze. Vrlo često mi je ispalo da je to RSDS (Reflex Sympathetic Dystrophy Syndrome). Sad ne znam da li je to isto.
Evidentirano

tata mata akrobata kotrlja se s petog kata
Ana
Administrator/ica

« Odgovor #5 : Rujan 24, 2008, 00:12:20 »

sudeck atrofija (sindrom), ja nasla samo ovo, http://www.plivamed.net/?section=home&cat=t&show=1&id=4449
 btw na nalazu pise sudeck ili sudack, ne kuzi se jeli a ili e
Evidentirano
twinkielittlestar
slike
**

« Odgovor #6 : Rujan 24, 2008, 11:27:20 »

Evo, draga, ovo je moj doprinos u pronalazenju odgovora  nazdravlje
Nadam se da ces u ovim tekstovima nesto bitno iskopati.

http://www.fizioterapeut.org/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=47

http://www.fizioterapeut.org/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=1

http://www.hdfrm.com/stranicespecijalizanata/SySudeck.htm

http://www.coolinarika.com/faq/700398
Evidentirano

I am a little
Ana
Administrator/ica

« Odgovor #7 : Rujan 24, 2008, 12:32:25 »

e hvala ti, ma taj lijek nas zanima, poslali su ga na tonu ne znam ni ja cega....
Evidentirano
twinkielittlestar
slike
**

« Odgovor #8 : Rujan 24, 2008, 12:39:47 »

Calcitonin je hormon koji sudjeluje u metabolizmu kalcija i fosfora.  To je ono najjednostavnije sta se moze postaviti o njemu. 
Evidentirano

I am a little
gospon macan
Global Moderator

« Odgovor #9 : Listopad 22, 2008, 13:23:37 »

ana ovdje taj lijek miacalcin se kupuje ali bez poreza ( s obzirom da ga se uzima za stranca,ja bi mogo kao za sebe onda je besplatan ali moram imati tu dijagnozu) koliko sam ja skuzio u hr dodje skoro 500kn, a mora ga uzimati svaki mjesec, tu kada se kupuje dodje oko 100kn, pa ako oces ja kupim pa posaljem. samo ima dve vrste, kao neke ampule i kao sprej za nos, pa sad ne znam koji treba.
Evidentirano
charlesthesnake
Pridošlica
*

« Odgovor #10 : Ožujak 05, 2010, 23:53:15 »

Pozdrav! ostalo

Prošli tjedan su mi dijagnosticirali Sudeckovu atrofiju iliti Sudeckov sindrom, nakon operacije koljena prije 4 mjeseca (btw imam 21.god).  sad

@Ana, kako Vam otac napreduje, ide li stanje na bolje, kakve su m terapije preporučili? Meni su rekli da se to da fizikalnim terapijama može značajno ublažiti.

@Gospon Macan: Fizijatrica mi je preporučila neke injekcije, zaboravih naziv (javim slj.tj. točno koje), no isto dodju enormno. Možete li zaista nabaviti te lijekove, otkud ste vi?

Lijepi pozdrav
Evidentirano
Ana
Administrator/ica

« Odgovor #11 : Ožujak 06, 2010, 17:30:50 »

Pa mom starom je sada bolje, samo je pitanje do kada, ali čim duže hoda ili stoji noga ga zna jako boliti i smanjena mu je pokretljivost te noge i počinje imat prve znakove šepanja. on sad više ne ide ni na fizikalnu, a sad već par mjeseci nije uzimo lijek jer ga nismo kupili, jebiga, a rođak nije bio u libiji na terenu već neko vrijeme pa nije ni on donjeo, obično bi on tamo kupio jer tamo je to ko bagatela. vama su preporučili ampule za inekcije, moj stari se ipak bio odlučio za nazalni lijek koji u libiji, za cijenu jednog ovdje, tamo kupite tri, barem je tkao bilo prije godinu dana, vjerujem da je i dalje, a ako ste njihov državljanin sa tom dijagnozom ide besplatno kao i u norveškoj di je bio gospon macan u trenutku postavljanja teme.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

FORUM PARAPLEGIA-HR | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Theme Class V1 by Fussilet.com